Tekstvak: Gorinchem, 23 januari 2008.
Vandaag zijn wij online gegaan foto's kijken en de agenda bekijken sponsors doorlinken etcetc.
Uiteraard zijn wij volop bezig om de site verder compleet te maken, heb je suggesties laat het ons weten. klamp gewoon een Pompie aan en zeg dat hij of zij het moet regelen. Een @mail kan uiteraard ook info@depompies.nl

Tekstvak: Gorinchem, 24 januari 2008
Vandaag is het dan echt gelukt, zoals iedereen heeft kunnen lezen zijn De Pompies van af nu op de digitale snelweg te vinden. Nieuws van deze week is uiteraard dat het Galmgat is uitgereikt afgelopen zaterdag. volgende week woensdag zal hij bij iedereen in de bus vallen zodat je de stukjes die elke vereniging of vriendengroep heeft geplaatst. Cafe Oud Gorcum was het toneel waar de uitreiking heeft plaats gevonden en uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het daar zeer goed geregeld was.

Tekstvak: Gorinchem, 6 februari 2008.
Het is weer mooi geweest, het is weer klaar, even opruimen, afbreken, en bedenken wat nu weer.
In de optocht is het ons voor de tweede keer oprij gelukt de eerste prijs binnen te slepen, iets waar we apentrots op zijn, en dat lijkt me op zijn plaats zeker gezien  de concurrentie die elk jaar groter wordt. Kijk naar de Wippers deze zetten in twee weekjes even een bootje in elkaar laat staan dat ze er ook een paar maanden vooruitgaan trekken. Dit is uiteraard alleen maar een prikkel op de juiste plek voor ons allemaal nog meer en mooier proberen te bouwen, en dat is weer goed voor de gehele optocht. Zoals de man achter de optocht al zei op naar de 30 inschrijvingen, en nog meer grote wagens.  We moeten zeggen dit carnaval was weer grandioos we zijn vrijdag begonnen op het minder valide en dezelfde avond een borreltje gaan halen bij de Zotsentrappers in Cafe Old Dutch, gezellig samen met zijn alle. Zaterdag de optocht zoals hierboven beschreven met een goeie afloop voor ons. Nog wel even een lastig moment voor de Hema  stopt de wagen er weer eens mee zelfde plekje op de tegel nauwkeurig als vorig jaar maar  ja even een stukje achter het Caribabad bengelen en aan het eind van de Arkelstraat is het weer starten en lopen. Zaterdagavond gezellig dweilen en dan zondag middag naar het kindercarnaval, en een aantal van ons zijn naar kraaiendonk geweest. Zondag avond lekker mee met de Amsteldweil, Maandag middag zijn we lekker wezen dweilen en hebben een nieuw Orkest opgezet samen met de Zotsentrappers hebben we een toch wel even een zuiverstukje muziek neergezet bij Cafe 't Uijltje, zo mooi dat we door de organisatie van het Bliekenbal zijn gevraagd om dit als gast optreden maandagavond nog eens over te doen. Al met al een zeer geslaagde aktie wil hierbij ook de zotsedirigent bedanken voor de inspanning die door hem geleverd zijn zoals u zich kunt voorstellen is het niet gemakkelijk om dit stelletje ongeregeld samen te voegen en hier wat moois van te maken. Het Nieuwe Bliekenbal was weer een geweldig feest en voorherhaling vatbaar Tommy & Henry hebben dit weer grandioos gedaan en hebben de menigte weer aardig bezig gehouden. Voor vele is het dan gebeurd die moeten weer gaan werken, maar een aantal gaat nog even naar de sleutelteruggaaf en daarna naar de ontmanteling. Beide waren zeer gezellig en we hebben dan ook tot de late uurtjes nog even lekker gefeest. 
Wij willen jullie namens De Pompies dan ook weer bedanken voor dit heerlijke Carnaval.

Tekstvak: Gorinchem, 16 juni 2008.
Na het grote BBQ succes van afgelopen 7 juni, gaan we weer gauw naar het volgende evenement. HET ZOMER CARNAVAL komt eraan. Zaterdag 12 juli is het weer zover en kunnen we met zijn alle gezellig genieten van het zomercarnaval in Cafe 'T Hoekje bij Koos & Jolanda. Zoals bekend zal Koos wel weer met van alles uit de keuken komen dus de entree van deze avond is 5 euro hiervoor krijg je een consumptie en de hapjes van Koos uit zijn eigen keuken. Zoals vorig jaar is het de bedoeling dat je iets zomers aantrekt en tegelijk een beetje carnavalesk want dat is natuurlijk wel het leukste.
Zaterdag 12 juli 2008  aanvang: 20.11 uur

Tekstvak: Gorinchem, 25 maart 2008.
Het is weer besproken we gaan weer een BBQ houden in de loods en wel op zaterdag 7 juni. de organisatie ligt net als vorig jaar bij Agnes & Moniq. Ze zullen er zeker weer een gezellige avond van gaan maken net zo als vorig jaar. Ook toen is de BBQ een groot succes geweest en dat willen ze graag weer zo hebben. Als je nu komt laat het dan even weten zodat we daar rekening mee kunnen houden wat betreft de inkoop van al dat vlees het bier gaan we ook weer proberen te regelen maar dan alleen koude fusten de andere dranken moeten we zelf meenemen.
Verdere informatie komt er nog !!!!

Tekstvak: Gorinchem, 9 november 2008.
De zomer zit erop de herfst laat zien dat ze er  is en de blaadjes vallen van de bomen. En wij hebben ons samenkomavondje gehad en besloten dat we weer gaan beginnen. Helaas zijn er een paar van ons die niet meer mee willen met de optocht maar wel gewoon meegaan met de carnaval zelf, uiteraard vinden we het jammer dat dit zo loopt want hoe meer zielen hoe meer vreugd zeggen ze. Het moto van ons is bekend en we gaan lekker bouwen op maandagavond de dames gaan weer achter de naaimachine om er weer wat moois van te maken, de jaarlijkse Feestavond is gepland en heb de muziek met onze huis DJ besproken.   Dus wij zijn begonnen !!!      
 
Tekstvak: Gorinchem, 14 juli 2008.
Nu het Zomercarnaval is weer achter de rug, en we hebben weer genoten. De foto's staan op de Site van de Stadsfotograaf dus via de pagina links kun je ze bekijken. Uiteraard was Arjan weer van de partij om de leukste kiekjes op site te zetten en zoals altijd is hem dat weer aardig gelukt. leuke impressie van de avond zou ik zeggen goed gedaan Arjan. Nu gaan we maar op weg naar de zomervakantie want daar zijn we wel aan toe met zijn alle dacht ik.
Vanaf deze kant wens ik u dan ook een fijne vakantie toe en denk erom wel op tijd weer terug zijn het is zo Februari.
 
 

  

                             

 

                           Het Nieuws over de Pompies

 

 

Tekstvak: Gorinchem, 14 februari 2013
Na een gezellig carnaval kijken we terug op alle leuke feestjes die we gehad hebben dit jaar en vorige jaar , begonnen in november en afgelopen dinsdag voor de meeste gestopt. Zeer mooie optocht gezien en daar tweede in geworden in groep 1, vanaf deze kant willen wij de Lingelallers van harte feliciteren met hun eerste prijs in deze groep.
Ook de jury bedankt voor het leuke commentaar wij hebben tenminste gelezen dat we gedaan hebben wat we moesten doen en dit jaar net als andere jaren 100% handmate geweest en als een eenheid door de stad gelopen. Onze servicetrekker heeft dit jaar niet ons maar:" Tis nie Anders"getrokken, dat is ook wel eens leuk gelukkig niet voor niks meegereden maar beter meeverlegen als omverlegen zullen we maar zeggen ook wij helpen graag andere als het kan.
Uiteraard iedereen bedank voor de gezelligheid en tot gauw !!!!!
 
 
 
 
 
 

Tekstvak: Gorinchem, 17 februari 2010.
Nu zoals jullie allemaal weten hebben we afgelopen zaterdag voor de vierde keer op rij de eerste prijs weggehaald in groep 1.
Is Joop onderscheiden met de BLIEKENPENNING voor het werk dat hij verricht voor het carnaval, en de stadprins gaf aan dat de mensen daar eens een voorbeeld aan moesten nemen, nou als dat geen complement is dan weet ik het niet meer. Ik heb vandaag de foto's geplaatst dus iedereen kan zien wat we gedaan hebben en hoe. (altijd leuk om te zien)  
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de gezelligheid en inzet !!!!!!!!! 
In de wandelgangen  heb gehoord dat we ergens in maart alweer een feessie hebben , en het zomercarnaval is ook alweer in voorbereiding dus het  komt allemaal goed. 
 
 
 
 

Tekstvak: Gorinchem, 20 september 2009.
zoals jullie allemaal weten hebben we een nieuw bestuur in de stichting, Bas en Agnes zijn gestopt en ook ik heb het stokje erbij neergelegd naar een tijd van 11 jaar ongeveer vonden wij het genoeg. het is tijd voor nieuwe ideeŽn en die zullen er best gaan komen. Bas & Agnes zijn al jaren stille leden van onze vrienden groep en zullen vanaf nu als Pompies naar buiten treden. Bas en ik zullen samen wel in het comitť Loods blijven en daar wel onze bijdrage blijven leveren. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jaap Bakker (Voorzitter & Pompie) Wilma Verboom (secretariaat) Heleen Remie (blijft Penningmeester) Dicky Verbraak (Bestuurslid) & Dirk Boon (Bestuurslid) langs deze weg wens ik hun veel succes toe en hoop dat het een mooi carnavalsjaar zal worden. 
Binnenkort krijgen jullie via de mail een uitnodiging voor de vergadering/bijeenkomst van ons zelf zodat we weer kunnen beginnen met het bouwen van de wagen, uiteraard moeten we hem eerst nog effe uit elkaar halen, er is al een gedeelte van de wagen af maar nog niet alles. ( Joop vindt het op bepaalde hoogtes niet erg fijn vandaar ). Maar goed als jullie ideeen hebben dan hoor ik ze graag zo snel mogelijk of uiteraard op de vergadering/bijeenkomst. Ik hoop jullie dan ook allemaal te zien dan.
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Tekstvak: Gorinchem, 1 februari 2009.
Zaterdag avond 31 januari 2009
De feestavond van de Pompies is weer uitgelopen op een daverend succes, grandioze opkomst van vele vrienden feestgangers, De Foute Johnnies waren aanwezig en Onze huis DJ Bertus heeft er weer een super stukje muziek neergezet. Veel Pompies in 'T Hoekje en het feest kon beginnen. Koos en Jolanda hebben ondanks de water problemen toch hun zaak ter beschikking gesteld en dit heeft veel telefoontjes en vragen opgeleverd maar zoals een ieder heeft gezien was er geen vuiltje voor onze avond aan de lucht. Echter achter de slingers en vlaggetjes waren de vlekken en andere ellende die hun is overkomen verstopt. Onze bedankjes gaan uiteraard uit naar deze twee & Willem, Bertus en natuurlijk alle gezellige mensen die aan wezig waren.  
 
 

Tekstvak: Gorinchem, 26 februari 2009.
Afgelopen zaterdag is het weer gebeurd wij zijn voor de 3e  keer op rij de winnaar geworden van de optocht in Bliekenstad.
Langs deze weg wil ik graag iedereen die het dit jaar mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun inzet, het was grandioos de pakken, de wagen gewoon SUPER. en uiteraard de sfeer die wij met z'n alle hebben neergezet in de Bliekesteedsestraten. heb eigenlijk niemand gehoord die er anders overdacht. Verder hebben we natuurlijk twee heerlijke dweilen gehad waar we met de andere verenigingen en groepen weer een groot feest van hebben gemaakt,  Kindercarnaval en 't Nieuwe Bliekenbal ,waar de niet Oosterhoutgangers gebleven zijn, was ook weer erg leuk de kinderen hebben zich weer kostelijk vermaakt en daar ligt toch de toekomst heb ik afgelopen vrijdag van Aai de Mauwerd begrepen.  Maar ja aan al het plezier komt een einde dus ook weer dit jaar. Lang naar uitgekeken en zoweer voorbij op naar het nieuwe jaar met een nieuwe opzet van de stichting  gaat het vast weer een groot feest worden. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit.
Ons volgende feestje zal 21 maart--> HalfVastenbal in Old-Dutch zijn  als ik me niet vergis. dat duurt niet zo erg lang meer. (hihihi)
 
 
 
 
 
 

 

Tekstvak: Gorinchem, 01 februari 2010.
Zo het feest is weer geweest want je kan niet praten over een feesje want dat was het echt niet het was wederom een knal party mede dankzij de juiste muziekkeuze van ONZE DJ Bertus was weer grandioos, uiteraard moeten we ook Eght Herrie een grrot compliment maken want spelen in de drukke bedoeling was erg gevaarlijk voor sommige tanden zal ik maar zeggen. 
De opkomst was weer overweldigend en bijna alle Pompies waren aanwezig in 'T Hoekje. Nu das weer voorbij en nu gauw de laatste loodjes aan de wagen klaar maken en dan kan het beginnen. Het nieuwe logo voor op de overals wordt door R.P. klaar gemaakt dus dat komt eraan hoeft niet maar is wel leuk dat we allemaal het zelfde hebben. en het nieuwe logo vind ik super nogmaals BEDANKT ALEX, liep al jaren met het idee maar hoe maak je zoiets nu dat moet je niet zelf doen daar heb je dan weer mensen voor die daar veel beter in zijn als ik zelf . Nou alles weer gehad ik wens jullie een grandioos carnaval toe en hoop dat we veel leut kunnen hebben.